ŠESTA KORIST: SPAS SLIJEĐENJEM POSLANIKA, SALLALLAHU ALEJHI VE SELLEM
Stranica 1/1
ŠESTA KORIST: SPAS SLIJEĐENJEM POSLANIKA, SALLALLAHU ALEJHI VE SELLEM
Slijeđenje Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, u ovom veličanstvenom ibadetu (zajedničkom namazu) i u ostalim ibadetima je uzrok upute, Allahove subhanehu ve te'ala ljubavi i praštanja grijeha i uzrok zaštite od vatre i ulaska u Džennet.
Uzvišeni kaže: "Pa ako mu budete poslušni, bit ćete na pravom putu." Nur 54
I kaže: "Reci: "Ako Allaha volite, mene slijedite, i vas će Allah voljeti i grijehe vam oprostiti!" - A Allah prašta i samilostan je." Ali Imran 31
Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, kaže: "Čitav moj ummet će ući u Džennet osim onog koji to odbije. Ko mi se pokorava, ući će u Džennet, a ko mi je nepokoran taj je odbio."
Uzvišeni kaže: "Pa ako mu budete poslušni, bit ćete na pravom putu." Nur 54
I kaže: "Reci: "Ako Allaha volite, mene slijedite, i vas će Allah voljeti i grijehe vam oprostiti!" - A Allah prašta i samilostan je." Ali Imran 31
Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, kaže: "Čitav moj ummet će ući u Džennet osim onog koji to odbije. Ko mi se pokorava, ući će u Džennet, a ko mi je nepokoran taj je odbio."
Similar topics
» PETA KORIST: POKORAVANJE POSLANIKOVOJ, SALLALLAHU ALEJHI VE SELLEM, NAREDBI
» ČETRDESETA KORIST: OSJEĆAJ ONOG ŠTO JE DOŽIVLJAVAO POSLANIK, SALLALLAHU ALEJHI VE SELLEM, I NJEGOVI ASHABI, RADIJALLAHU ANHUM
» ČETVRTA KORIST: POŠTIVANJE I POTVRDA ONOGA ŠTO JE UZVIŠENI ALLAH I NJEGOV POSLANIK, SALLALLAHU ALEJHI VE SELLEM, UZDIGAO I POTVRDIO
» DVADESET I ŠESTA KORIST: NAJBOLJE DJELO
» DVADESET I SEDMA KORIST: SPAS OD NESREĆE
» ČETRDESETA KORIST: OSJEĆAJ ONOG ŠTO JE DOŽIVLJAVAO POSLANIK, SALLALLAHU ALEJHI VE SELLEM, I NJEGOVI ASHABI, RADIJALLAHU ANHUM
» ČETVRTA KORIST: POŠTIVANJE I POTVRDA ONOGA ŠTO JE UZVIŠENI ALLAH I NJEGOV POSLANIK, SALLALLAHU ALEJHI VE SELLEM, UZDIGAO I POTVRDIO
» DVADESET I ŠESTA KORIST: NAJBOLJE DJELO
» DVADESET I SEDMA KORIST: SPAS OD NESREĆE
Stranica 1/1